Антивирусният препарат Remdesivir за лечение на COVID-19 не е успял да покрие изискванията при

...
Антивирусният препарат Remdesivir за лечение на COVID-19 не е успял да покрие изискванията при
Коментари Харесай

Лекарство за коронавируса се провали при клиничните изпитания

Антивирусният препарат Remdesivir за лечение на COVID-19 не е съумял да покрие изискванията при първите си клинични проби, писа в. " Файненшъл таймс ", като цитира изтекли простъпка документи на Световната здравна организация (СЗО). Той е разработка на базираната в Калифорния компания Gilead Sciences.

Китайски клинични тествания на Remdesivir са посочили, че антивирусното лекарство не води до възстановяване на положението на инфектирани пациенти и не понижава наличието на патогена в кръвоносната система, излиза наяве от документа, качен на уеб страницата на СЗО и малко по-късно свален оттова. Наблюдавани са 237 пациенти - на 158 от тях е било дадено лекарството, а при останалите 79 лекуването е било обичайното до момента. Препаратът е дал и съществени странични резултати при някои от болните и се е наложило при 18 от пациентите да бъде спрян.

От СЗО настояват, че документът е чернова и заключенията не са дефинитивни, а проверката им продължава. От компанията Gilead Sciences предизвестиха, че са включени  " несъответствуващи характерности на проучването ". " Важното е да се уточни, че това изследване беше прекъснато рано и данните са незадоволителни, за да се направят статистически значими изводи “, се споделя в известие на американската компания. " С оглед на това, резултатите от изследването са неубедителни, макар че трендовете в данните допускат евентуална изгода от Remdesivir, изключително измежду пациенти, лекувани при започване на болестта ".

- Британският министър председател Борис Джонсън възнамерява да се върне на работа в понеделник, откакто се излекува от ковид , писаха медиите на Острова. Здравният министър Мат Ханкок сподели, че министър-председателят е в положително положение и се възвръща след боледуването. Според него обаче не е взето дефинитивно решение, че Джонсън ще поеме премиерските си функционалности при започване на другата седмица. След като не съумя да пребори COVID-19 в домашни условия, министър председателят беше настанен в болница в Лондон при започване на месеца. 

Британската здравна система е в сериозно положение болести големия брой на инфектирани. Те към този момент са около 140 000, а жертвите надвишават 18 700 души. 

10 млн. чиновници в основни сфери във Англия и членовете на фамилиите им могат да се запишат за проби за ковид , в случай че имат признаци, заяви Би Би Си. Това важи за работещите в здравната и обществената система, служители на реда, учители, чиновници в правосъдната система, в супермаркети и произвеждане на храни, в превоза и публицисти. Досега единствено дребна група от хора, изложени директно на риск от болест с COVID-19, имаха право да изискат да бъдат тествани. 

Правителството си е сложило за цел да бъдат правени по 100 000 теста дневно до края на месеца. Според последните данни осъществяването на задача доста изостава - през вчерашния ден са направени 23 560 проучвания, макар че здравният министър Мат Ханкок твърди, че в момента има опция да се вършат по 51 000 теста на ден. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР